Har jeg en fantastisk hund, eller????

Forrige uke ble slett ikke som tenkt, heller motsatt og da i negativ retning... Treninga var det så som så med, det ble mer lek og testing av godbiter.

Men, så kom helga!
Fredagen hadde jeg tatt ferie og vi reiste forholdsvis tidlig til Bergen. Før jeg møtte Maj Brit, stilte jeg meg opp med Zelante utenfor inngangen til Åsane senter, gjett hvem som hadde god kontakt!!!! Selv med skramlete handlevogner rett ved siden av oss, var Zelante kjempeflink til å ta kontakten med meg. Det var ikke slik at hun holdt kontakten lenge, ho kikket seg mye rundt (men det synes jeg er OK så lenge hun er så ung) men med en gang hun hadde sett hva som lagde bråk, kikket hun tilbake på meg. Ho fikk hilse på flere fremmede, både voksne, barn og psykisk utviklingshemmede. Jeg synes hun oppførte seg bra! Hos Maj Brit om kvelden diskuterte vi belønningsproblemene, testet med kyllingnakker (som var gode men som hun brukte evigheter på å spise opp...) og diverse andre godsaker. Både Maj Brit og Gry var enige i at både leken og godbitlysta kunne komme sener, men at de også kunne utebli... Så lenge de ikke gav opp håpet, er i allefall jeg opptimist!

Lørdagen startet så dårlig som det nesten gikk an. En fotoboks blinket på meg.... I slike tilfeller er det vel lov til å banne, lenge og mye eller???

Men dagen ble bare bedre, hele tiden!! På kurset var vi nå blitt delt inn i tre grupper, 8 stk på hver gruppe. Jeg trente sammen med Nina igjen. Vi fikk utdelt praksishefte før første praksis. I utgangspunktet skulle vi trene på inngangsposisjon og apport. Jeg startet med å trene kontakt, forventet store problemer med Zelante. Gjett hvem som både tok og holdt kontakten!! :-) Ho spiste godbitene som om det var verdens beste (og det var det vel egentlig..) og spyttet ikke ut en eneste en. Godbit-coctailen bestod av skinke, biff, lever, pølse og kyllingnakker. Zelante bruker fremdeles lang tid på å tygge godbitene, men ho vil ha de og ho spytter de ikke ut!!! Jeg er kjempefornøyd. Vi tok ei økt med leking også, ikke engang der gikk ho lei.

Vi fikk noen gode tips angående innsitten. Vi må trene mer på selve sitten, enn på inngangen (den har ho godt inne), nå skal vi trene sitt inntill vegg mens vi filmer for å sjekke at det blir beint. Vi skal også trene raske sitter i utgangsposisjon og mens jeg snur meg i forskjellige retninger.

Etter kurset var vi en gjeng som gikk på Peppes og spiste. Kvelden ble avsluttet med rødvin his Maj Brit og masse koselig hundeprat, ahhh det er så kjekt å prate hund!!

I dag Søndag fikk Maj Brit beskjed om å ligge forran meg og ha ansvar for at ingen bokser blinket, ho klarte oppgaven med glans og dagen startet betydelig bedre enn gårsdagen :-).

I praksis øktene valgte jeg fortsatt å ha hovedfokus på kontakt. Vi er oppe i ti sekunder kontakt med andre hunder rundt oss, hester og masse folk, jeg er SÅ stolt!! Hver gang vi trente i dag så var belønningen godbit, samme miks som i går. Etter hver trening hadde vi oss ei økt der vi lekte med kong. Alt gikk helt supert. Når Zelante skulle tilbake i bilen, var det flere ganger vi gikk forbi andre hunder og hun holdt fokus på meg. Jeg passet også på å få tips ang fri ved foten. Når vi går inntill en vegg, vrir ho nemlig rumpa bak meg slik at hun går veldig skrått. Vi skal prøve å flytte ut fra veggen, passe på at hun sitter beint på rett plass også når hun reiser seg skal jeg klikke. Til nå så har jeg latt henne ta ett skritt før jeg har klikket, da har hun allerede rukket å stille seg skjevt.

Teorien denne gang var mye repitisjon fra Canis, men samtidig synes jeg det er veldig greit å få en litt annen vinkling og nyansering på mange ting. Jeg er skikkelig godt fornøyd med hele helga og klarer nesten ikke å vente til neste gang. Egentlig blir det dobbelt så ille å vente til neste gang, for det første er det kurshelga også rett etter kurset reiser vi til Danmark for å hente båten. Det er fem uker og seks dager til neste kurshelg starter og seks uker og en dag til vi skal hente båten, jeg gleder meg sinnsykt til begge deler!

Siden vi kom hjem i kveld har Zelante sovet.... Nå håper jeg at ho har sovet ferdig til jeg kommer hjem fra jobb i morgen, slik at vi kan trene :-).

Denne gangen studerte jeg Ayla (litt i hemmelighet....) Jeg sa det til Kari Anne på kurset, og jeg skriver det her. Jeg er SKIKKELIG imponert over hva hun har fått til. Ayla hadde løpetid på kurset, og alle som har hatt eller har tisper, vet at det ikke alltid er beste tiden for ei tispe. Men, så langt jeg kunne se, så oppførte Ayla seg eksemplarisk hele helga. Dersom jeg ikke hadde lest i bloggen til Kari Anne om problemene hun har hatt med Ayla, hadde jeg aldri gjettet at hun har hatt så store problem. Jeg tar virkelig av meg hatten for deg Kari Anne, du har gjort en kjempejobb!!

Nå skal jeg benytte tida mens Zelante sover og lage en hovedplan for treningen fremover. Jeg skal lageplan for hvilke øvelser som skal være ferdige til neste kurshelg og hvilke uker vi skal trene på de. Så skal jeg lage en mer nøyaktig treningsplan, dag for dag og jeg skal være flink med kriterieplanen og å føre logg! Jeg lover deg det Zelante, gullet mitt!!!

5 kommentarer:

Kari Anne sa...

Oy, tusen tusen takk for den kommentaren! Jeg må virkelig si det samme til deg.. Du skriver hele tiden om at du bekymrer deg for at hun er så rolig... Vel, jeg så ikke mye til det, nei. :-)

Jeg har nettopp postet mitt referat fra helgen også... Har du bestemt deg for hva du skal ha i hjemmelekse?

Britt og Zelante sa...

At ho er rolig er det av en eller annen grunn bare jeg som ser :-). Lurer veldog på den!

Leksa mi står i bloggen for i dag. Klarer ikke å bestemme meg for om den er ambisiøs eller for lite....

Hva har du tenkt å gjøre?

Kari Anne sa...

Jeg lurer på om jeg skal prøve meg skikkelig på apporten, selv om det er hatøvelse nummer en... Og så må jeg seriøst begynne å gjøre noe med stå under marsj. Strekke fri ved foten... Men dette er jo ting vi jobber med hele tiden uansett.

Jeg har rett og slett ikke helt bestemt meg enda.. Men vil velge noe som utfordrer oss litt, sånn at vi får noe å bryne oss på.

Britt og Zelante sa...

Det er nok like greit å hoppe i det... Jeg tenker at det er greit å starte med ting som jeg kanskje kan trenge hjelp til, det kan jeg da få neste gang....

Lykke til!

Kari Anne sa...

Takk i like måte! :-)