Treningsplan og selvvalgt lekse til neste helg,

Har jeg noen gang tenkt tanken om at Zelante har vært for rolig? Jeg? Det må ha vært en trykkfeil... I allefall har jeg IKKE tenkt den tanken i dag! Jeg har ikke vært i nærheten engang. I dag har ho i stedet satt inn turboen, noe jeg faktisk er godt fornøyd med :-)

I praksisheftet vi fikk utlevert på kurset, står det hva de minimum forventer at vi skal kunne etter endt kurs. Dersom en skal gå videre på instruktørkurset, er må en kunne alle øvelsene til klasse en, og litt til. Akkurat nå, misunner jeg de som har en voksen erfaren hund som alt har mange ferdigheter inne. Men, det er bare å krumme nakken og sette i gang å trene. Vi skulle selv velge lekse til neste gang.

Jeg har tenkt å fullføre svenskeinnsitten inkludert lineføring. Vi har trent mye på selve inngangen, så den tror jeg vi har på plass. Første fokus blir derfor at hun skal sitte på rett plass og beint ved min venstre fot. I tillegg vil jeg trene apport, dekk, target, hilse pent (det trenger vi veldig.-)), stå, gå pent i bånd og kontakt. Jeg har nå lagd ei plan for hvordan vi skal nå målet vårt. Jeg har lagd både ukeplan og dagsplaner... På mandager, onsdager og fredager skal hovedfokus være lydighetsøvelser. På tirsdager og torsdager er hovedfokuset forsterkning og freestyle. Lørdag og søndag er det langtur.....

Vi har i dag trent på sitt ved min venstre fot, jeg ledet henne inn i posisjon vha fingertarget og ventet på at hun skulle sette seg. Vi lå stort sett på 40 - 60%, alle nullene kom fordi hun rygget. Når hun først satte seg, så satte ho seg riktig. så tenkte jeg at jeg skulle senke kriteriene og brukte fingertarget for sitten, men hun rygget da også (det er vel ikke så rart, så mye som vi har rygget i det siste..). Til slutt trente jeg bare sitt uten å tenke posisjon. så kjørte jeg noen økter på 100% med det, før jeg økte kriteriet til at hun skulle sette seg med mi venstre side. Nå gikk det bedre, problemet nå ble at hun av og til satte seg skjevt. Jeg hadde ikke satt latenstid, så den var lang... Vi lå nå mellom 80 og 100%, i morgen trener vi videre på det sammen, men da med latenstid.

På turen i dag trente jeg konsekvent på at hun skulle gå pent i bånd, men jeg varierte metoden underveis. Dersom jeg så at hun kom til å trekke, uten at det var noe spesielt hun trakk i mot, brukte jeg klikker og klikket rett før bandet ble stramt. Når ho ville trekke mot noe, f.eks ei god lukt snudde jeg og gikk motsatt vei. Resultatet var at vi brukte dobbelt så lang tid som normalt på turen vår, men det gikk fortere etterhvert :-). Båndtrening og hilse pent kommer jeg til å trene på ved enhver anledning. Jeg har ikke tenkt å sette opp hverken kriterieplan eller treningsplan på det.

1 kommentar:

Kari Anne sa...

Og de som har voksne hunder som har fått en haug med uvaner fordi vi ikke visste helt hvordan ting fungerte, misunner deg som har en helt fersk og ny valp - et uskrevet ark - å jobbe med. :-)