Om litt av hvert

Zelante liker ikke pølser, hun liker virkelig ikke pølser, når jeg bruker pølser som godbit spytter hun de ut med ett lite ptttt.... Det har hun gjort hele tiden, av og til har jeg fått henne til å spise pølser, viss jeg har spist litt av de først, eller viss hun er veldig, veldig sulten, men ho spiser aldri mer enn en bitteliten bit.... Derfor vil jeg fryktelig gjerne vite; HVORFOR i all verden STJELER hun pølser og gnafser de i seg som om det er det beste som finnes? Hun klatrer opp på kjøkkenbenken, strekker seg så lang hun er, bare for å få tak i pølse som hun ikke liker, eller???? Blir jeg irritert??

I dag har vi trent litt sitt ved venstre fot, vi har hatt samme problem i dag som i går med at hun starter med å tilby rygging. Etterhvert så løsnet det og ho satte seg oftere uten at hun rygget ett stykke først. Når ho først har satt seg, så sitter hun, jeg kan gjøre nesten det jeg vil uten at hun reiser seg (håper det holder til vi skal trene sitt og bli!) For å få henne til å reise seg måtte jeg ha strategisk levering av godbiten. Ute på tur fikk hun på seg sele for første gang. Tanken er at ho skal få trekke når ho går i sele og gå pent når ho går i halsbånd. I dag trakk ho ikke i det hele tatt... Jeg har revurdert planene om å trene freestyle på tirsdag og torsdag litt. Rygging og slalåm ligger veldig høyt på listen over det hun tilbyr. Det er nok best jeg konsentrerer meg om lydighetsøvelsene.

På turen møtte vi først ei dame, henne møtte vi der det bare var ett, smalt fortau. Jeg hadde Zelante ved mi venstre side og hadde god kontakt. Men så, dum som jeg er måtte jeg kikke litt opp på damen og selvsagt mistet jeg da kontakten med Zelante som umiddelbart gikk frem for å hilse. Ho gikk bare bort og snuste, hoppet ikke opp eller noe. Men, planen var at ho ikke skulle gå bort i det hele tatt. Skulle ikke tro at jeg har hatt en problemhund, i allefall ikke at jeg har lært noe av det. Det er ikke bare hunden som skal ha fokus, det må hundeføreren også!

Resten av turen foregikk uten noen store problem, men også uten de store treningsmulighetene. Kanskje like greit..

I morgen skal jeg trene med Erna og Rune i Rosendal. Da fortsetter jeg på svenskesitten og med kontakt. Etter treningen skal jeg være med når de skal ha kurs. Da skal jeg trene på å gå pent i bånd og på møte situasjoner. Kanskje jeg kan få til litt kontrollert hilsetrening også?

1 kommentar:

Kari Anne sa...

Ok, du har hatt problemhund før.. men du har ikke hatt Zelante før :-)