Forsterkningsfrustrasjon

Jeg tror at Zelante har delt godbit kvalitetene inn i tre;

Det er ”shappshapp”, lyden kommer når en sier ”shappshapp” kjempefort på innpust… Det er lyden ho lager når godbiten enten er veldig god, eller det er visse andre hunder i nærheten av godbiten hennes for eksempel Lukas, en golden som har forstått poenget med mat! Når ho får ”shappshapp” godbitene, foregår alt i ett forrykende tempo. Øvelsene kommer som perler på rad, og det er ganske god kvalitet på uvtførelsen. Ho er så kjapp med å ta godbitene, at jeg kjenner tennene hennes i fingrene, selv om ho aldri biter. Er det andre hunder i nærheten, bruker ho først til mølla mentaliteten. Dersom andre kommer før henne, jaja så var det den godbiten, ho må bare bli kjappere neste gang. Det er aldri antydning til bråk fordi om en godbit forsvinner. Men kjapp det blir hun!

Så har vi ”de stille” godbitene. Det er de godbitene ho tar i mot og tygger i seg uten verken ly eller tempo, det hele foregår fullstendig uten entusiasme. Alle øvelsene skjer rolig og nesten i ”slow-motion”…. Men, ho er med og utfører det ho skal.

Sist men ikke minst har vi ”spttttt” godbitene. Det er de godbitene hun bare spytter rett ut og du hører at ho spytter de ut! Når ho får en slik godbit, da gidder ho ikke mer. Bare går vekk som om hun vil si ”dersom det er slik du vil ha det så….”

Dermed burde det egentlig ikke være ett problem å forsterke Zelante. jeg kan bare bruke riktig godbit. Men, slik er det ikke! Problemet er at det som er ”shappshapp” godbiter en dag, like gjerne kan være ”stille” eller ”sptttt” godbiter neste dag… Det er umulig å vite og umulig å forutse. Det kan gå dager eller uker mellom hver gang ho får en type godbit, den ene gangen er den helt super, neste gang kommer den rett ut. Det kan også være slik, at selv om ho spyttet ut en godbit en gang, så kan den smake fantastisk neste gang… Måten godbitene blir levert på varierer, av og får ho de servert, andre ganger må ho løpe etter meg for å få tak i de, eller så kaster jeg de bortover bakken. Når jeg forsterker med lek, er det akkurat det samme som skjer. Av og til er det fantastisk gøy, andre ganger er det gørr kjedelig…. Jammen er det godt at ho generelt er en enkelt hund å ha med å gjøre!

1 kommentar:

Elin sa...

Så fine sider. har sendt deg bilder fra gårsdagens hundetreff.
Tony var ganske slien. Vi gleder oss til neste besøk.
Hilsen Elin og Tony