Joho, her er vi:-)


Ekstrahjelp på roret.-)

Avstandsbelønning med frakk

"Morvik by nigth"
Til alle de som nå i disse dager sitter og tenker på hva de skal bli en gang i fremtiden, og samtidig har stor intresse for hund, så vi jeg bare si: Ikke velg en jobb med mye reising!!! Og lykke til med valget:-)

Siste helga i april var vi på hundeeierskolen modul fire. Denne gangen var det om valper og valpers utvikling. Vi gikk gjennom viktige perioder i valpens første levetid og fikk illustrasjoner som viste at de fleste raser har sosialiseringsperiode fra 3 til 12 uker med litt variasjon i begge ender. Skummelt å tenke på hvor travelt en har det etter at valpen er kommet i hus. De er mye de må få oppleve for at de skal få best mulig utgangspunkt i livet.

Vi lærte om fryktperioder og hva som kan påvirke valpen i positiv og negativ retning i disse.

Lørdagen trente vi sitt og bli og ligg og bli (eller dekk som jeg sier...) og ho var så flink så.

Vi fikk se mange invitasjoner til valpekurs, det som var litt gøy, var at når vi fikk fokus på det, så ser vi at kursbeskrivelsene ofte ikke beskriver noe viktig i forhold til hva valpen trenger å lære.

Så hadde vi mye om oppdrett og jeg fikk såååå lyst til å ha ett kull. Tenk å ha ett kull på gode foreldre også ha kunnskap til å gi valpene best mulig forutsetning i livet. Det hadde vært så gøy! Problemet er at jeg ikke er sikker på om jeg hadde klartå selge valpene...

Vi fikk også lære mye om hvordan stress hos mor påvirker valpene. F.eks så blir nervøsitet fra mor overført til valpene før de er født. Mottoet er kjøp ALDRI valp uten å få hilse på moren først!

Det var så mye spennende som jeg brenner for denne helgen, at egentlgi så kunne jeg ha skrevet en hel bok om alt vi lærte der. Det er så gøy!

Lørdag kveld ble Zelante klipt, eller, det er vel mer riktig å si barbert.-). Tanken var at ho skulle ha tilbake ett par cm pels. En kan si det slik at hennes nye kallenavn er kojac... Ho ble glattbarbert. Nå er det ingen som tror jeg har en Portis lenger, alle tenker at det er en eller annen Schnautzer... Trøsta for oss begge er at pelsen vokser fort ut igjen.

Søndagen var det ekstra kaldt for ei som var vant til lang fin pels, derfor fikk ho låne frakk. Til min store overraskelse gikk det helt fint å trene med henne mens hun hadde frakken på. Ho ville ikke dekke, men det tror jeg var fordi hun syntes det var ekkelt med all grusen rett inn på skinnet ten noen form for beskyttelse på albuene og det synes jeg hun hadde lov til.

Vi trente stimuluskontroll på øvelser som hun kunne. Vi tok sitten og på innsitten. I tillegg trente vi litt på avstandsbelønning. Der hadde jeg glemt hvilket ord jeg brukte tidligere så i starten ville hun ikke ta godbiten, men med en gang jeg tok den riktige versjonen var vi tilbake i full speed. På slutten av dagen trente vi hopp. Ho som normalt er en sprettball ville ikke hoppe... Etter at jeg hadde hoppet frem og tilbake sammen med henne helt til jeg snublet, så syntes ho det var greit å hoppe selv:-)

Etter kurset måtte jeg til Stockholm på møte, Zelante fikk bo hos Erna igjen. Når jeg kom hjem var det rett på seiltur. Zelante trives godt både i seilbåten og i gummibåten, men ho synes ikke det er npe gøy å gå fra seilbåten til gummibåten så det må vi trene på.

Lekse til neste modul er å få stimuluskontroll på alle øvelsene som vi har inne til nå. Det skal vi begynne med i morgen!

3 kommentarer:

Simen sa...

Flott innlegg :) Det er spennende å lese, fordi jeg (med tiden) har lyst å ta den samme utdanningen også.. ^^ Hadde det bare vært tid til alt!

Britt og Zelante sa...

Jeg vil absolutt anbefale hundeeierskolen hos Fjellanger. Det er veldig bra, mange dyktige instruktører og en får en litt annen vinkling enn bare den fra Canis.

Det kommer nok tid etterhvert skal du se. Tenk på meg som er mye eldre enn deg, jeg har lita tid jeg :-9

kari anne sa...

Tuuusen takk for utfyllende mail, og kommentar i bloggen min! :-)


Jeg har ikke fått svar på mail om luktdiskriminering enda, og har skjønt at jeg kan trampe skikkelig i klaveret om jeg gjør noe feil nå til å begynne med.

Akkurat nå kan det se ut som om Ayla har "født" valper, og lager rede for harde livet, stakkar. Blir det like ille denne gangen som forrige gang, så tror jeg vi sterkt sterkt vil vurdere å sterilisere, men jeg er så livende redd for at tingene skal bli verre da..

Vi kom hjem fra Lyngdalhelga og Willie Nelson konsert i dag, og jeg dro rett på jobb og kom hjem derfra klokka halv ti i kveld. I morgen skal jeg rett fra jobb og til en ekskollega for å se Frustrerte Fruer, så jeg får ikke tid til å svare på før på onsdag, kanskje. Men ja, jeg gleder meg VELDIG til neste modul!!! Om språk og sånt!!! Juhu!!!

:-)