Min store - lille ustabile hund...

Sist innlegg var et jubelinlegg fordi Zelante og jeg hadde hatt ei kjempetrening. Forventingene var store før treningen med Erna onsdagen, nedturen var like stor:-(. Zelante var rett og slett ikke på nett i det hele tatt. Det eneste vi fikk trent på var kontakt og vi kom aldri lenger enn til ti sekunder... Til Zelante sitt forsvar må det sies at vi var på en ny plass, det var en ny hund der (forøvrig en fin og snill Schæfertispe på tre år som heter Cita), og jeg tror ho var bilsyk på veien til treningen. Vi kjørte en bil som ho ikke var vant til å kjøre i og ho så ei stund veldig kvalm ut.
Torsdagen var det ikke noe hund på meg, da hadde jeg besøk på jobben og Ivar og Zelante var en tur på fjellet i mens tror de koste seg begge to.
Fredagen reiste vi på båttur. Zelante gjorde meg skikkelig stolt denne helgen. Vi lå ved siden av en båt som hadde en annen hund på, den hunden bjeffet hele tida. Zelante svarte en gang, jeg sa rolig til henne at ho måtte være stille og det ble ho. Den andre hunden fortsatte å kjefte på Zelante og eierene til den andre hunden kjeftet på den, lurer på om det var en sammenheng:-)
Søndag lærte Zelante seg å svømme. Det gikk litt fortere enn planlagt, men det som skjedde var at ho hoppet på sjøen. Ho trodde nok at det var så grunt at ho kunne gå på land, men det var det ikke.... Selv om ho hadde på seg redningsvest så lyste panikken lang vei når ho oppdagde at ho ikke nådde bunnen. Ho svømte til land, men etterpå ville ho ikke ut og vasse mer. Da gikk jeg ut i vannet, med klær på og alt (sikkert litt av ett syn). Ho fulgte etter meg så lenge ho klarte å gå, men med en gang ho begynte å flyte rygget ho inn igjen. Så la jeg ene hånda mi under magen hennes slik at hun hvilte på den, da la ho på svøm og plutselig så svømte ho vekk fra hånda mi :-) Etter det så koste ho seg skikkelig i vannet.
Mandag leste jeg i Canis om trening med forstyrrelser og flyt... Tenkte at jeg må teste flyten på Zelante. vi startet frimodig på kjøkkenet.
På tre minutt pluss pauser hadde vi følgende resultat;
4 frivillige dekk
2 innsitter
8 frivillige sitt
Ikke så mye å skryte av med andre ord.
I dag hadde vi treningsavvtale med May og Cita. Selv om forventingene ikke var så veldig store, så var det heller ikke så små. Det gikk jo så bra sist vi trente sammen. Men tror dere Zelante var på nett? Ikke i det hele tatt. Ho ante ikke at jeg eksisterte... Den eneste lille trøsta var at i dag så var ikke Cita så mye bedre heller. Det endte med at vi gikk en tur i stedet. Når Zelante og jeg var på vei hjem, da var det ei som ville trene kontakt da... Ho gikk på skrå fremfor meg opp hele bakken. Ho fikk klikk og belønning, selv om det egentlig var ho som inviterte til trening og ikke jeg.
Etter at vi kom hjem maste Zelante veldig, det endte med at jeg ble lei og bestemte meg for at om ho skulle ha oppmerksomhet, så fikk ho trene. Da var det ei som trente da! Vi tok en ny test på flyten og resultatet i dag var som følger. (Ett minutt på hver øvelse)
15 frivillige sitt
7 frivillige dekk
8 frivillige innsitt.
Når målet er 15 til 20, så nærmer vi oss på noen av øvelsene!
Etter flyt testen trente vi stå, stopp, rygging og mer på insitten. Så klarte jeg faktisk å avslutte før Zelante avsluttet.-).
Nå er jeg skikkelig spent på hundeeierskolen til helga. Vi skal testes og med oss så kan det gå helt glimrende, eller helt forferdelig... Det er umulig å vite på forhånd.

1 kommentar:

Kari Anne sa...

De rare, rare hundene våre... :-)

Det er nok mange som er spente på den kommende helgen, meg selv inkludert...