Tilbake til hverdagen

Så er ferien over for denne gang. Utrolig hvor fort fire uker ferie går, jeg var ikke klar for å begynne på jobb i det hele tatt. Zelante var helt enig, ho syntes det var mye bedre å få være sammen med oss hele dagene, enn å måtte ligge hjemme og kjede seg mens vi er på jobb.
Jeg hadde store planer for all treningen vi skulle gjøre i sommer, det eneste jeg kan si om det er at alle planer er en god start .-). Det ble nok fryktelig lite trening. Vi har i stedet lekt og kost oss mye. Zelante har funnet ut at hopping er gøy, og når en er på båttur, er hinder til å hoppe over ganske enkle å improvisere i hop.
Zelante koser seg på båten, skulle ikke tro annet enn at ho er en ekte vannhund
:-). Ho har funnet ut at det er litt andre regler på båten enn det vi har hjemme, for eksempel er det mulig å snike seg opp i sofaen på båten, og ho tar mer enn gjerne oppvasken! Når vi skal ta på redningsvesten står ho klar og venter. Det mest fascinerende er likevel teknikken ho har utviklet når jeg skal ta henne i land alene. Da går jeg først på land og stiller meg ved siden av båten, så klatrer Zelante opp på skuldra mi, når ho er kommet på plass der, trekker ho bakbeina opp under seg og er helt rolig til jeg har bøyd meg så mye at beina hennes når bakken igjen. Tror vi må prøve å filme det engang.
Uten unntak så skryter alle vi møter av Zelante, det er nok mange båtfolk som skal ha portis fremover. En plass vi var, ble ho fotografert og filmet til den store gullmedalje. Siden jeg er vant til Schæfer, som "alle" bare skjeller ut, så er det kjempegøy å få så mye skryt for en hund.
På turen i dag fikk jeg virkelig merke hvor mye mer giret Zelante er på lek nå, i forhold til det ho var tidligere. Vi hadde med kong og ho valgte kongen fremfor å forsøke å komme bort til to av hundene vi møtte. Det er ett enormt fremskritt, bare for noen uker siden hadde ho ikke engang kastet ett blikk på kongen dersom det var en annen hund i nærheten!!!
I morgen skal vi til Rosendal for å trene med Erna, da blir det spennende å se hvor ivrig Zelante er der.

1 kommentar:

Kari Anne sa...

Så er det ikke bare jeg som har trent lite i sommer.. :-) Her har det blitt så lite trening at jeg begynner å grue for kurshelga..

Du må absolutt få filmet ilandstigningen, for den hørtes særdeles spesiell ut! :-)

Gleder meg til å se dere! :-)