Diverse oppdateringer - en lei hendelse

Nå har vi vært på hotell i Bergen, Zelante og jeg. Zelante koste seg på Hotell Admiral.

I Bergen fikk Zelante en ny hobby, når vi gikk tur i byen - gjerne p torgallmenningen, så fant Zelante ut at det var veldig gøy å stappe hodet opp i handleposene til folkene som gikk forbi oss. Ho hadde en flott teknikk, nikket på en måte med hodet også hang ho i posen - frembeina nådde ikke engang bakken.... Ho klarte å fullføre det bare to ganger, så ble jeg oppmerksom på hva hun hadde tenkt og klarte å stoppe henne. Heldigvis så bare lo de to som hun klarte å stikke hodet opp i posen til... Ho liker også veldig godt å stå og se inn på ting som skjer inne i hus, spesielt en frisørsalong likte ho veldig godt. Zelante ble kjent med mange - og nå er det enda flere som har fått adressen til oppdretter. Jeg har enda ikke møtt noen som ikke har likt Z :-)

Det var travle dager på jobb, og jeg var kjempesliten når jeg kunne hente Zelante i bilen - da hadde ho hvilt ut og var veldig klar for action. Men, det virket heldigvis som om ho ble ganske sliten av å gå rundt i byen. Onsdagen var vi og trente hos Maj Brit, der trente vi på å sitte bamse. Torsdag begynte en gutt vi kjenner å lære henne å gi labb. Utover det så ble det ikke mye trening. Jeg måtte bruke kveldene til å forberede meg til neste dag og så lenge Zelante fikk kose - så tror jeg det var OK for henne at jeg var for sliten til den store treningsøkten.

Jobben ble forholdsvis tidlig ferdig fredagen, og da bar det rett hjem. Det var da det leie skjedde. Jeg kjørte rett ombord i første ferga, men de kjørte over fjorden så jeg at jeg akkurat kom til å rekke den neste. Derfor kjørte jeg for å rekke den. Rett før Gjermundshavn begynte Zelante å pipe - det gjør hun normalt bare når hun må på do. Men, egoistisk som jeg er så tenkte jeg at hun helt sikkert klarte å holde seg til vi kom frem (jeg er jo vant til at hun holder seg i timesvis...). Når vi kom til Gjermundshavn kjørte vi rett ombord i fergen og jeg rakk ikke å lufte henne. Det som var veldig dumt var at fergen ble ventende på noe slik at den var ti minutter for sen før den gikk. Over fjorden pep Zelante mer og mer og fem minutter før vi var på Løfallstrand så klarte hun ikke mer, da bæsjet hun i buret. Stakkar Zelante ble så fortvilet at hun bare la seg rett opp i det når hun var ferdig. På Løfallstrand ble jeg stående i en halvtime og vaske bilen/buret og Zelante så godt som mulig med våtservietter. Teppene i buret ble kastet - heldigvis hadde jeg flere i bilen så jeg fikk lagt inn til henne. Så kjørte vi hjem med full lufting... Vel hjemme ble bilen tømt fullstendig og bur og bil ble vasket. Zelante fikk komme rett i dusjen. Jeg har fremdeles dårlig samvittighet når jeg tenker på det. Det er også irriterende å tenke på at fergen var forsinket, hadde den gått når den skulle - så hadde vi akkurat rukket det.... Stakkars Zelante! I ettertid har jeg tenkt at det hadde vært bedre å ta henne ut på fergen (når jeg først hadde vært så dum at ho ikke fikk gå ut før), jeg hadde sikkert klart å legge ett handlkle eller noe under henne - men, det er alltid lett å være etterpå klok. Neste gang hun sier at hun må på do, skal hun få gå!

Det går fremover med triksene våre sakte men sikkert.
- Å holde labben over øynene mens hun står har vi kontroll på. Nå klarer ho å holde labben oppe ganske lenge.
- Ho begynner å få kontroll på å sitte bamse, klarer å drøye tida der også.
- Vi har startet på å stå på to - der også er balansen begynt å bli god.
- Ho legger seg på siden (av typen spill død...)
- Vi har såvidt begynt på å gi labb - den trenger ikke mye øvelse.
- Ryggingen har ho inne - nå er det blitt god fart og flyt der også.
- Vinkingen når ho sitter er begynt å komme bra.
- Nikkingen har vi ikke trent på på lenge

Dersom jeg teller med slalåm og åttetall - så er vi oppe i ti triks - da har vi kontroll på den delen av leksa.

Burleken har vi gjort lite med - jeg merker at den sliter jeg med å motivere meg til.
Fri kommandoen trener vi på samtidig som vi trener innkalling.
Hot-target har vi ikke begynt på enda, det må vente til reisevirksomheten min er over for denne gang.

Jeg finnes ikke motivert for å reise denne uken - men valget er ikke der, så da er det bare å gjøre det beste utav det. Denne gangen skal Zelante være hjemme. Men, det gikk så greit å ha henne med i bilen, så når jeg har mulighet til det skal hun få være med meg ut og reise i jobben i fremtiden også:-)

5 kommentarer:

Kari Anne sa...

Hmm.. det er liksom noe som mangler i dette blogginnlegget... hva kan det være?

JO, nå kom jeg på det!!

Ingen fortvilte setninger om hvilke forsterkninger som ikke funker!! Bare en masse "fått til ditt" og "fått til datt", jo!! Herlig!!! :-)

Og jeg skjønner veldig godt den dårlige samvittigheten din... stakkars dere begge. :-(

Og for en liste med triks!! Jeg er helt imponert! :-)

Britt og Zelante sa...

Det var ikke noe god lukt i bilen, men det var ikke mer synd på meg enn det jeg hadde fortjent!

Snakket faktisk om det med Therese i forrige uke, hver dag (og det er ikke tull engang) så tenker jeg over hvor fantastisk Zelante er. Strevet med å få henne til å ta godbiter er tilbakelagt stadium. Og - for meg er det blitt mindre viktig å "nå langt" i lydighet. Vi kommer så langt vi kommer, så får vi se. Og jeg er ikke engang sikker på om det er Zelante det står på om vi ikke når toppen.....

Jeg måtte bare snu på noe oppe i hodet mitt før jeg så hvilken superhund jeg faktisk har!

Britt og Zelante sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Ingrid og Lea sa...

Hei, kjenner til det med uhell i buret. Det har nemlig Lea også gjort, men da har hun plassert det i et hjørne og klart å ikke ligge i det :-)
Jeg har forresten bodd på Voss, gikk på folehøyskole der, samt at jeg har familie der :-)

Lykke til med treningen

Britt og Zelante sa...

Lea var nok heldig og har ett større bur....

Si fra om du kjører via Odda - kanskje vi kan møtes?