Oppdatering

Denne helga har vært skikkelig slapp, det synes Zelante også. Derfor har hun fått nye hobby, stå nedfor stresslessen og tilby alle de kunstene hun kan, pluss litt flere... Ho forsøker stadig å utvikle noe nytt. Det virker som at min labre respons virkelig har satt fart i henne, men bihulebetennelse har gjort min motivasjon svært liten....

I dag har vi startet med å sette stimuluskontroll på triksene, vi har begynt med "flau" og "bamse". Jeg har inntrykk av at ho forstår letter nå enn tidligere at ordene betyr noe. Ho er også blitt betydelig mer repitisjonsklok. Når det gjelder å sitte bamse, har ho fått mye bedre balanse, og kan nå sitte ganske lenge uten å falle. På turen i dag trente vi på at ho ikke skulle få hilse på hunder vi møtte og det gikk over all forventning. Jeg brukte løpeline, og selv om hun var ett stykke fra meg når vi møtte andre hunder, så kom hun løpende på innkalling! Egentlig så er jeg kjempefornøyd.

Hjemme leker vi mye, aller best liker hun at jeg løper etter henne og hun forran med en eller annen leke i munnen. Hun er ikke like ivrig etter å leke ute - ikke engang når vi er helt alene på en skjermet plass. Men, kom igjen dersom det er andre hunder der.... Dersom det er en hund som vil løpe sammen med henne så er virkelig lykken der.

6 kommentarer:

Kari Anne sa...

"Egentlig" er du kjempefornøyd?

Har du grunn til å være noe annet? :-)

Britt og Zelante sa...

:-)
Husk på at jeg "bare" er en ingeniør som ikke har en regnskapsfører sin nøyaktighet i alt og ett:-)

Men, nei - det finnes faktisk ingen grunn til ikke å være fornøyd med henne!!! Det er SÅ deilig både å kunne tenke det og å kunne skrive det.

Hadde en fin opplevelse i dag, ble spurt om jeg kunne tenke meg en situasjon Z ville være aggresiv, og jeg kunne med hele mitt hjerte svare NEI!!! :-)

Kari Anne sa...

Åh, den må ha vært deilig :-)

Som ingeniør bør jo du være flinkere til å se det store bildet, mens jeg henger meg altfor mye opp i detaljene...
Felles har vi jo at vi ser målet, dah ;-)

Britt og Zelante sa...

Den var ufattelig deilig. Kombinasjon av detaljer og oversikt er jo det som gjør oss uslåelige og at vi når mål 8til slutt):-)

Ingrid sa...

Hei, dere er så flinke til å trene! Blir det valper her, så er det vårt første kull. Vi venter i spenning :-)
Lykke til med videre trening

Britt og Zelante sa...

Takk for det. Er skikkelig spent på hvordan det går med dere jeg også. Har så lyst til å ha ett kull på Zelante når hun er blitt eldre - kan ikke tenke meg ett bedre gemytt å avle på. Ho skal snart HD sjekkes også får se hva det blir til. Håper du er flink til å oppdatere...