Kan Zelante dekk og bli?

I dag ble det latmanstur på besøk til Tony, vi (les jeg) var så lat at jeg kjørte opp. (Vondt i ørene er litt av unnskyldningen....). Først fikk hundene løpe og leke sammen i hagen. Etter ei stund kom begge og tigget godbiter ved å tilby øvelser de kunne. Så fant vi ut at vi skulle trene litt "fellesdekk". Vi la begge hundene i dekk og gikk. Jeg var forberedt på at ho skulle komme i mot meg, for vi har ikke trent noe på bli øvelser. Når vi kom ett stykke i fra, sa jeg "flink" til Zelante (hadde glemt klikker). Da reiste ho seg og kom i mot, men det er jo det ho er trent til. Når jeg klikker eller sier flink er øvelsen over for henne. Vi gikk tilbake og dekket en gang til, denne gangen sa jeg ingenting. Etter ei stund kalte vi inn "på plass", da kom ho i skikkelig fint tempo og hadde en perfekt innsitt. Vi gjentok det samme flere ganger. Gjett hvem som er stolt!

Når ho skulle dekke, oppdagde jeg at ho ikke er vant til å dekke når ho sitter på sida mi, ho måtte være i front. Der har vi noe å trene på. Tror ikke det blir noe vanskelig å få til. Vi må nok også teste at ho ligger når Tony reiser seg - bruke han som forstyrrelse, men det tror jeg heller ikke blir noe problem - bare vi trener på det.

Er litt usikker på hvor lurt det var å starte med innkalling fra "blien" i stedet for at jeg gikk tilbake og sa "sittopp", men tror ikke at jeg ødela mye.

4 kommentarer:

Kari Anne sa...

Så kjekt med hunder som kan ting helt av seg selv :-)

Et lite tips, bare..

Å kalle inn fra dekk og bli er aldri vanskelig, så det trenger man svært sjeldent trene særlig på. Det vanskelige er å ha dem liggende til man kommer helt bort og går bak for så å gå inntil.

Jeg fant ut at hvis jeg snakket da jeg stod vekke fra henne, ble hun enten urolig eller kom til meg. Samme med vanlig innkallingstrening med sitt og bli.

Og jeg sleit skikkelig med å få henne ned i kjapp dekk ved siden av meg.. Brukte en hel helg på Fjellanger uten å få det til, så hold bloggen oppdatert om hvordan det går, ok? :-)

Britt og Zelante sa...

Oy, jeg som trodde det skulle være så enkelt:-P. Her blir det hardtrening! (Vår form for hardtrening!) Følg med, neste episode kommer snart:-)

Kari Anne sa...

Kan godt hende det blir easy-peasy for deg, for det er IKKE utenkelig at dette var et Ayla-Kari Anne problem som egentlig bunnet i at Kari Anne hadde belønnet ALTFOR mange treige dekker ved siden av seg :-) *kremt*

Lindy M. sa...

Hei!

Så flott blogg dere har! Her skal vi følge med! :)

Desse to vekene me har vore heima i Kvinnherad, har det vore lite trening, og det syns Balder er fryktelig kjedelig... Men det har vore lange dager på søral, og klargjering og innflytting i nytt hus!

Men neste veke er me klar som eit egg til trening igjen!

Boxerslafs fra Balder og Lindy