Et stort problem, har blitt til ren luksus :-)

Det er ikke til å legge skjul på at Zelante ikke var lett å belønne det første året. Det var det samme hva jeg kom med, godbiter eller leker.... Etterhvert kom det seg mht godbiter - men, de måtte være skikkelig gode. Nå spiser Zelante mer og mer og er blitt betydelig lettere å belønne. I allefall mht godbiter. Derfor har vi nå startet prosjekt "godbit-nedgradering". Nå er det ikke lenger "gode godbiter" når vi trener hjemme på stua, iallefall ikke viss ikke vi trener på noe veldig vanskelig. Nå er det fór det går i. Vi startet i dag og intensiteten og iveren etter å trene kan ikke klages på! Vi trente på "gå til Ivar", startet med postit target og endte med å sette på stimuluskontroll. Vi trente også på "twist" som er å gå i ring mot venstre. Der brukte vi targetstikk og har nesten tatt bevegelsen på targeten helt vekk. Er veldig fornøyd med treningen i dag :-) Nå får vi bare håpe at den gode trenden fortsetter.

Heretter skal godbitene brukes mye mer strengt. Ordentlig godsaker som pannekaker og kyllingnakker kan vi feks bruke på kurs. Laks og kylling kan vi bruke på treninger. Jeg tror det kan bli lettere å få henne til å holde fokuset ute, når ho ikke får gode godbier så altfor ofte.

Løpetida er helt slutt. Vi var og hilste på Tony og nå var det ikke tale om at han skulle slippe til :-)

4 kommentarer:

Kari Anne sa...

Dette unner jeg deg, altså!! Måtte du få luksusproblemer i fleng!! ;-)

Løpetid starte og ferdig på halvannen uke? Det var jo kjapt, og da er du jammen heldig! :-) Her varer det i 3,5 uker fra begynnelse til helt slutt, hver eneste gang...

"Gå til Ivar" har vi også, bare til Vetle, da ;-)
Det er kjekt når vi skal rydde ut av stua etter middagen, så kan jeg gi gryteunderlagene til Ayla og be henne gå til Vetle på kjøkkenet. Der får hun belønning av ham, og så kommer hun ut igjen til meg. Så kan jeg gi henne ketchupflaska og be henne gå til Vetle igjen, og slik rydder hun gjerne av halve bordet, hun ;-) Litt nytte får de da gjøre for seg, disse firbeinte... Kjekt signal er det i alle fall :-)

Og så må du finne deg et kamera du kan filme litt med, siden det du har tydeligvis ikke funker ;-)


P.S. Jeg hadde skrevet et laaaaaaaaaangt svar på den siste mailen din, og så slo maskina seg av uten å sikkerhetslagre :-(

Britt og Zelante sa...

Takk, nyter at ho er blitt slik:-)
Ja, filming skal bli. Det er ikke kameraet, men stativet. Har bestilt nytt! Løpetiden har nok vart lenger, bare jeg som ikke har fått med starten.... Må nok passe på henne som en smed. Ho er så flink til å vaske seg. På hele tida har jeg sett to bloddråper!

Irriterende når maskinene slår seg av, typisk at det skjer uten sikkerhetslagring.

Kari Anne sa...

Sjekk denne kamerafoten! :-)

Slik vil jeg ha meg, de går an å feste rundt noe også!

http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=56166430

Britt og Zelante sa...

Den var kul! Vil ha en sann også! :-)