Om positiv straff og spøkelsesalder

At positiv straff virker, er det vel ingen tvil om. Ei heller om "bivirkningene". Uansett så gjelder det "bare" å ville straffe hardt nok. I tillegg, er det vel ofte slik at dersom den som straffer ikke er tilstede, så er også virkningen borte.... Bildet av Kitti og Zelante er et eksempel på det. Kitti sitter på kjøkkenbenken og passer på laksen (som hun forøvrig ikke liker), mens Zelante sitter nede og tørr ikke hoppe opp for å stjele laksen (som er noe av det beste hun vet). Dersom Kitti ikke hadde vært på kjøkkenbenken.....,Tja..... :-) Dere kan vel tenke selv hva en notorisk tyvradd kunne ha funnet på da :-). Kitti som har satt seg i respekt på katters vis, kan bare sitte rolig ved siden av laksen - og den får forbli på kjøkkenbenken.....


I helga har vi tatt vårpussen på båten. Engelen min har vært utrolig snill og grei å ha med. Mens vi har holdt på med båten har ho tuslet rundt oss på kaien. Ho har ikke stukket av, og til og med når det har vært andre hunder i nærheten, har ho ventet til de kom bort til oss før ho har begynt å leke. Ho har hilst på mange folk, latt seg kose med, og bedt om å få kos av andre :-) Ho har rett og slett vært kjempegrei å ha med. Vi hadde med band som vi kunne binde henne i dersom ho vill ta seg for lange turer, men det har ikke vært i bruk i det hele tatt.

Ho har hilst på en svane, den ville ho gjerne svømme sammen med. Og ho har møtt noe skikkelig skummelt, et BLÅSKJELL!!! Et tom, knust blåskjell - fysj så farlig det var. I tillegg var det frekt! Uansett hvor mye Zelante knurret, bjeffet og virkelig bustet seg, så ble det liggende - hadde ikke respekt for en stor farlig vannhund i det hele tatt..... I tillegg lo alle folkene som stod rundt henne og så på... Stakkars Zelante. Men, til slutt klarte ho å sette seg i såpass respekt at ho svømte ut og hentet flere blåskjell, så fikk det stakkars knuste, døde blåskjellet selskap av slektninger. Ho er nå omtenksom også - lille gullet mitt!


På slutten var ho lei av å vente, og hvor er det da mer naturlig å legge seg for å slappe av en i rosebeddet til båthavnen?


Neste helg blir det båttur!!!! Vi gleder oss veldig!!!

Ingen kommentarer: