Meg og "gullet" mitt

I helga var vi på Husnes og pusset båt opp og i mente. Jammen tok det lang tid! Det ble lite turgåing på Zelante, men likevel ville ho ikke inn i bilen når vi skulle reise hjem søndag kveld. Det er skikkelig gøy å se hvor godt hun trives i båten. Når vi kommer til Husnes, har ho nesten ikke tid til å gå på do før ho skal ombord i båten:-)

I går kveld var det agility trening igjen. Det var ikke like gøy som første gang. Ikke på grunn av Zelante - men på grunn av andre hendelser rundt....

Først kom det noen med en unghund og ville hilse. Zelante som hadde samlet energi hele helgen, ble helt vill og dro og hoppet. Jeg sa at de ikke fikk komme bort før hun hadde roet seg. Da fikk jeg høre hvor streng jeg var.... Når vi går i banen, går hundene løs og stort sett går det fint. Men - i går var det noen som hadde hunden sin løs hele tiden - uten å ha kontroll. Når Zelante skulle løpe - kom den bort og forstyrret og hun løp sammen med den andre hunden. Åhhh! Det er greit at de som har kontroll har hundene sine løse - men ikke at noen hunder får ødelegge for de andre. Etter å ha fått ødelagt økten flere ganger - sa jeg at de måtte ta hunden i band (kanskje jeg ikke sa det så fint som jeg burde for jeg var skikkelig irritert!). De tok hunden i band - og klinte seg helt inn i oss. Virkelig klinte seg inni. De skal være glad for at Z er så sosial som hun er, hadde det vært ei sur tispe hadde de fått merket det.
I tillegg sto det flere biler med hunder som bjeffet helt inn til banen - flere av de andre hundene ble redde - Zelante bare lurte veldig på hvem det var som bråkte slik.
Vi var nå kommet ca halveis i løpet og Z hadde mistet all konsentrasjon (jeg burde bare tatt henne med å gått hjem - men gjorde jeg det?). Vi skulle trene på dirigering mellom flere hopp - og da var det at Zelante stakk, ho tok med seg en hanhund som skulle trent slalom men ikke var vanskelig å lokke - og de hadde seg noen skikkelig koselige seiersrunder før jeg fikk hanket henne inn igjen. Dum som jeg er fortsatte vi - uten band og Zelante tok seg en ny runde på egenhånd. Denne gangen løp jeg i motsatt retning og gjemte meg. Zelante kom etter meg i full fart og når hun oppdagde meg, så bråstoppet hun slik at hun trynte skikkelig. Frembeina for bakover og ho sklei fremover på grusen med snuten først. Etter det ble hun helt passiv.... Jeg fant ingen sår eller ytre skader på henne, men antar at ho var kraftig forslått. I allefall bare satt ho der, når vi kom hjem gikk hun rett og la seg og spiste lite. I dag er ho heldigvis i fin form igjen.

Det positive var at nå har ho tatt alle hindrene uten problem, vippa og slalom var helt nytt. Vippa gikk forbausende bra - ho er jo vant til at ting beveger seg og står på skeive fra båten - tror det har hjulpet :-).Slalomen var vanskelig for henne - jeg tror spesielt fordi hun er vant til å trene med target, mens nå måtte vi føre hundene gjennom slalomen med stramt bånd. Dersom vi brukte target lærte ikke hundene å tenke selv.......

Leksa var at vi skulle lære hundene mer selvkontroll slik at det tåler forstyrrelser....

Det var ikke vår dag i går - vi skulle heller ha gått hjem og gått tur istedet.

Zelante blir i hjemme når vi skal hente ny båt - vi har flere barnevakter som har meldt seg frivillig :-) De skulle bare visst hvor mye det letter hjertet mitt å vite at hun får være hjemme hos noen som hun liker og er glad i:-)

2 kommentarer:

Kari Anne sa...

Dette var jo skikkelig ukult.. :-(

Kurset høres rotete og ustrukturert ut, og kanskje instruktørene til og med har tatt seg litt vann over hodet?

Du burde heller komme ned hit på helgekurs hos Eivind og Maja og Ghita... DER hadde du stortrivdes!!

Om ikke du heller skulle dratt hjem, så kanskje det hadde vært like greit å sette Z i bilen og bare observert galskapen uten henne med...

Det går sikkert bedre neste gang :-)

Britt og Zelante sa...

Det går helt sikkert bedre neste gang :-). Det hjalp lite at jeg var sur i utgangspunktet - det er da jeg ikke skal trene!

Helgekurs høres supert ut, kanskje til neste år?