Valpeplaner

Lørdag fikk vi tatt siste helsetesten på Zelante, øyenlysing. Alt ser bra ut :-) Nå er hun helt klar til å bli parret. Alle helseresultat til Zelante ligger på dogweb. Dere finner de om dere søker på Portinbo's Magic Feeling.

Jeg forventer at løpetiden kommer i mnd skifte juni/juli. Eventuelle valper blir født i september og er leveringsklare i november. Leting etter pappa til valpene har pågått ei stund. Har funnet en som virker utrolig bra. Han har suverent gemytt og god helse, og det er de tingene jeg setter høyset når jeg skal velge hanhund. Han har to kull fra tidligere og de valpene virker veldig bra. Zelante er bærer av PRA genet, det betyr at hun ikke vil utvikle sykdomen, og for å sikre seg at valpene ikke skal få den heller, må far være fri. Han jeg har "i sikte nå", er fri. Det er fortsatt en stund til løpetiden, så jeg kikker fremdeles på eventuelle partnere. Men, jeg stiller store krav. Innavlsgraden skal være lav, siden det er Zelante sitt første kull, vil jeg at hanhunden skal ha hatt et kull fra før. Gemyttet er utrolig viktig. En er usikker på hvor mye faren har å si for gemyttet til valpene, men jeg tar ingen sjanser. Det supre gemyttet til Zelante skal ikke på noen måte forringes hos valpene. Han skal også være fysisk frisk. Jeg bryr meg mindre om utstillingsresultat, men har han gode resultater der også, så er det bare en fordel :-)

Håper tida frem til parring skal gå fort, men ikke for fort. Jeg holder på å lage hefte som alle valpekjøperne skal få. Der kommer det til å stå litt om alt fra pelsstell til hjemmealene trening. Jeg planlegger også å lage egen dagbok til hver valp. Jeg har alltid vært så nyskjerrig på hva valpene mine har opplevd før de har kommet til meg. Nå skal de få med seg en egen liten dagbok med bilder, vekttabell og litt om hva de har fått oppleve i hverdagen. Målet med kullet er at de skal bli gode familiehunder, derfor er det mye de må få oppleve og hilse på før de kommer til sin egen familie. De må få hilst på barn, katt (der har vi vår egen), andre hunder, også håper jeg å få til at de skal få møte hest og sauer. De skal få kjørt bil, tatt en tur til dyrlegen, og kanskje en tur i gågata. Vi har CD med lyd av nyttårsraketter som jeg skal spille til de, og som de nye eierne skal få med hjem.

Forberedelser videre fremover nå er at vi må bygge valpekasse. Der har jeg satt Ivar i jobb. Jeg forteller hvordan jeg vil ha den, han tegner også bygger vi :-)

Kennelnavnet er nå utlyst i hundesport, om seks uker er det godkjent, dersom ingen protesterer. Jeg har bestemt meg for å ha "alfabetkull", derfor samler jeg nå på "A" navn. Gode tips mottas med takk :-)

Jeg har noen;
Aija
Aida
Ayla
Ajatsio
Amigo
Aurum (latinsk for gull) - men blir det tispe eller hanhundnavn?

Jeg trenger ganske mange navn - det er vanskelig å vite hvilke navn som passer før jeg har lært de å kjenne...

Åhhh som jeg gleder meg!

6 kommentarer:

Shira, Victor og Therese sa...

Wow! Tenk om alle oppdrettere var like seriøse og flinke som deg!!:D Kjempespennende med kull, masse masse lykke til!!! :)

Britt og Zelante sa...

Tusen takk for det Therese :-)

Ati. sa...

Oi, så flott med unge valper etter sommer. Masse arbeit til matmor!
Navn, Ati ;-) ??

Britt og Zelante sa...

Ja, jeg gleder meg veldig til valpene. Det blir mye jobb og mye kos :-). Har faktisk tenkt litt på "Ati", men var ikke sikker på om du vill like det ;-)
Koselig at du leser bloggen min :-)

Unni sa...

Klarte ikkje å motstå fristelsen til å leite etter jentenavn, helst med betydning - og her er eit utvalg:

Aiko - lille elskede (japansk)
Aila - hellig (finsk-samisk)
Airi - fred (gresk)
Aisha - livlig (arabisk)
Akemi - vakker soloppgang (jap)
Alba - daggry (spansk)
Aldona - edel (gotisk)
Amira - prinsesse (arabisk)
Ambra - rav, himmelrød (indisk)
Amera - prinsesse (arabisk)
Amiga - venn (spansk)
Anora - ære (latin)
Arwen - kvinnelig guddom (walisisk)
Aurelia - gylden (latin)
Aurora - morgenrøde (latin)
Avril - begynnelse, april (latin)
Asima - trufast beskytter (arab)
Atalia - munter (gresk)
Asora - blå himmel (arab)
Azita - prinsesse (persisk)

Korleis klarer man å bli einig om navn på ungen, når det er så vanskelig å finne til hunden? Kanskje ikkje rart travhestane ender opp med absurde navn..... Mon tru kva ungane og hundane i dei miljøa heiter!

Britt og Zelante sa...

Flink du er :-)
Hvilket er din favoritt?