3 År

Tenk, nå er Zelante blitt tre år! Ho hadde bursdag på lørdag. Dagen ble feiret på Jeanneau treff på Hjellestad marina. (Treffet kan dere lese mer om på båtbloggen).
Zelante startet dagen med biff og leke (Dog twister, Nina Ottoson) hun likte begge deler svært godt!

Etter morgenturen var det kurs i båthandtering for damene, og Zelante var ivrig med og fortøyde båten hver gang den kom til kai.
Ut på kvelden ble det grilling og en liten firbeint som fikk nyte godt av gode rester :-) Når Britt senere på kvelden viste bilder og fortalte om hjemseilingen, tenkte Zelante at "dette har jeg hørt før".....
Derfor tok ho seg like godt en tur ned til konfirmasjonsselskapet som holdt til i etasjen under, for å sjekke om de hadde litt dessert. Kjenner jeg henne rett, smakte hun på bløtkaka.....Når hun var ferdig der, gikk hun på kaia for å passe på båten vår før hun med god hjelp returnerte tilbake der hun egentlig skulle være....
I løpet av helga har Zelante vært ombord i flere båter som ikke er vår, og hun har slått seg godt til ro over alt. Det var kjempekjekt å oppleve så mange mennesker samlet på en plass og alle var dyrevennlige! I tillegg til Zelante var det en liten puddel '(men ho reiste ganske tidlig) og en katt på treffet!
Dersom vi skal oppsummere året som er gått, så har vi fullført klikkertrenerutdanningen hos klikkerklok og vi har deltatt på et agilitykurs. Utover det, så har kursvirksomheten vært laber. Jeg tror at både Zelante og jeg trengte ei pause.
Zelante og Kitt har begynt å bli bedre venner. Nå hender det at de legger seg sammen av og til, det er utrolig kjekt!
Zelante er blitt veldig "voksen", hun liker fremdeles godt å leke med andre hunder, men samtidig så blir hun fort ferdig med leken.
Ho er utrolig rolig i nærheten av barn - der imponerer hun meg siden hun ikke er vant til barn hos oss.
Mens vi hentet ny båt i Mai var Zelante hos Unni, der slo hun seg godt til ro og det er ingen tvil om at Unni er favorittbesøket etter det. Sist hun var på besøk, begynte Zelante å pipe klokka fire om natta. Jeg trodde hun måtte på do, men neida - hun måtte bare hilse på Unni :-)
Vi har syklet en god del i sommer, det virker det som at Zelante liker svært godt. Vi kommer nok til å fortsette med syklingen utover høsten.

Hva vi ellers skal gjøre på i høst, har vi ikke helt bestemt enda. Kanskje freestyle eller rally agility? Vi får se.

Neste løpetid planlegger jeg å parre Zelante, da blir våren full av valpeaktiviteter - håper vi!

1 kommentar:

Ingrid sa...

Gratulerer med vel overstått 3 års dag til Zelante :D