Date

Nå går vi noen spennende uker i vente! Zelante har vært og besøkt Winnie i Bergen :-) Om 25-30 dager kan vi ta ultralyd og finne ut om hun er blitt drektig eller ikke. Det er SÅ spennende!!! Jeg har ventet så lenge på å få kose meg med ett valpekull at det nesten er uvirkelig at det kanskje skal skje nå. Det blir noen lange uker mens jeg venter på at det skal komme så langt at vi kan ta UL. Jeg får bruke tida til å pakke og vaske ned huset, slik at dersom hun virkelig er drektig, så kan jeg bruke de siste ukene på å forberede meg til det som skal skje. Allerede nå har jeg tenkt å starte med å ta "status" en gang i uka for å ha kontroll med endringene som skjer med Zelante fremover.

Winnie er en herlig brun portis med bølgete pels på ca to og ett halvt år. Han er fri for både HD, PRA og Carido. Mitt intrykk av han er bare positivt. Jeg kan ikke tro annet enn at valper etter Zelante og Winnie må få ett svært godt gemytt. Begge foreldrene er friske, og dermed skulle muligheten for at valpene arver samme helsa absolutt være tilstede! Siden Winnie er brun, og Zelante har en brun forelder, så er det ganske sannsynlig at noen av valpene blir brune. Hverken Winnie eller Zelante er av den mest aktive portistypen. De har velfungerende "av og på knapp". Håper at valpene blir samme type! En ekstra bonus er det at Winnie er kjempefin. Han er ikke utstilt enda, men jeg er ganske sikker på at om han blir det, så kan han nå langt ;-)

Siden vi har flyttet til Bergen før valpene blir født, så vil nok både valpene og de nye eierne deres kunne få møte Winnie i tillegg til Zelante. Ekstra morsomt (synes jeg) er det at eierne til Winnie, også har oldemoren til valpene dermed kan vi ha skikkelig slektstreff :-)

Det er så spennende, også er det skremmende. Tenk om noe går galt, med fødselen, eller med sosialiseringen av valpene, eller.....?

Jobben, og ansvaret som kanskje ligger foran meg føles ganske stor. Ikke bare skal jeg få ett kull med valper som skal være friske og velfungerende i den familien de kommer til. Ansvaret for å finne gode kjøpere til valpene er like stort. Det at valpene får ett godt hjem, er like viktig som at valpekjøperne får en "god" valp. Det er så spennende!!!

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Spennende :)

Masse lykke til - gleder meg til de flyttar til Bergen og dermed litt nærmare!

Cecilie sa...

Å så spennande, gleder meg til å sjå korleis det går. Lykke til:-)