Jammen går tida fort!

Tenk, nå har valpene snart vært like lenge i sine nye hjem som det de var hos oss... Tenk det! Jeg er så glad hver gang jeg får høre fra familiene til valpene, både får høre litt om hvordan de har det i hverdagen og om hvordan de vokser. Det er utrolig kjekt! Snart skal vi få lov til å låne Atene ei uke, det gleder vi oss veldig til!
Det har gått fint både for Zelante og meg etter at valpene reiste, det er deilig å se at alle har fått så gode hjem!
Etter at valpene reiste så har vi vært på en tre ukers seiltur. Som vanlig storkoste Zelante seg på båten.Ho er virkelig i sitt rette element på båten. Det er fantastisk morsomt å se på henne, når vi er rundt omkring i de forskjellige havnene står ho alltid klart til å gå på land når vi enten har lagt til kai eller ankret opp. Men, når vi er kommet hjem til hjemmehavna vår..... Da er ho plutselig borte vekk, da stikker ho ned i salongen og prøver å gjemme seg slik at ho skal få være ombord lengst mulig :-) Mens vi var på tur fikk ho besøkt Ole Magnus, ho fikk syklet og ho fikk gått på mange fjell i Møre.
Første helga etter ferien reiste jeg til Oslo på kurs i vannarbeid for hund - det kommer ett eget innlegg om det senere... Kurset har virkelig inspirert meg til å jobbe med Zelante med det ho er avlet for; vannarbeid. Vi er ute og bader flere ganger i uka. I starten nå så her jeg jobbet mest med svømmingen og dirigering. I tillegg jobber vi med å lære andre å svømme slik at vi skal ha treningskompiser. Forrige uke var det to av valpene som var med og prøvde seg og i dag var det Embla sin tur. Det er utrolig gøy å se på hundene når de begynner å få kontroll med svømmingen, så overrasket de blir og som de koser seg! De første svømmetakene ser ut som at det er en kamp "om livet", noe det sikkert også er. Når de skal hente lekene mens de plasker som værst, så dytter de den bare lenger og lenger ut med beina og klarer ikke å få tak i leken med munnen, de blir ganske frustrerte i starten. I allefall når Zelante elegant kommer og snapper leken rett forran snuten på de..... Så blir plaskingen mindre og mindre til de plutselig bare svømmer rundt uten å plaske i det hele tatt. Da får de kontroll på alt, både retning de svømmer i og de klarer å få tak i leken før andre snapper den forran snuten på de :-)
Zelante som elsker å leke med andre hunder valgte i dag å svømme fremfor å løpe på land og leke med Embla, jeg synes det er kjempekjekt! I morgen er det meldt skikkelig Bergensvær, så da kan vi iallefall bare gå å bade for våte blir vi uansett.


Ingen kommentarer: