6 År

I dag er Zelante seks år. Det er rett og slett helt utrolig å tenke på.

Siste året har det ikke blitt noe blogging på oss. Årsakene har vært mange, men hovedårsaken  har nok vært at det ble litt antiklimaks å bare blogge om det Z og jeg holder på med i forhold til den enorme utviklingen som valpene hadde.

Vi har tuslet med vårt, Zelante og jeg. Når vi trener, så er det på fullstendig unyttige ting - slik som å gå med paraply, kom og kos, rydde lekene på plass (det er jo litt nyttig da) og å vise hvor kreativ ho kan bli før lørdagsbiffen blir servert!
I vinter gikk Zelante på hundedagkennel en dag i uken. Der stortrivdes hun, der fikk ho mye kos, gå turer, leke med andre hunder og trene. Ho lærte seg til og med å like pølser!

På høsten begynte vi å trene vanntrening, først ute til det ble for kaldt. Etterpå begynte ho å svømme i basseng hos Aquadog.
Vi går nesten aldri på tur alene. Enten går vi tur sammen med nabohundene i skogen her, eller så møter vi venner og går tur andre steder. Vi treffer ofte på Portiser og vi er så heldige å ofte treffe de av valpene til Zelante som bor i nærheten av oss.

I Mai hadde vi storfint besøk i fra Portugal. Da var det kurs i vannarbeid i Bergen, Instruktørene Di og Rodrigo hadde med seg hunden Dylan og de bodde alle sammen hos oss. Mellom Zelante og Dylan var det kjærlighet ved første blikk.... Lurer litt på om det hadde noe å gjøre med at Zelante var høyløpsk :) Siden det ikke var planlagt kull på denne løpetiden, så ble det ikke noe mer enn avstandsforelskelse på de to turtelduene. På kurset dykket Zelante for første gang! Det var utrolig gøy å oppleve, etter kurset har det blitt lite bading så det har heller ikke blitt noe mer dykking.

Sommerferien var vi som vanlig på seilbåten vår. I år seilte vi rundt i Ryfylke og var en tur til Kvitsøy der Zelante fikk nærkontakt med Kvitsøysauene. De fantes ikke redde hunder, jeg tror heller det var Zelante som syntes sauene var litt for nærgående og litt skumle.
Det går ikke en dag uten at jeg tenker på hvor heldig jeg har vært med Zelante. Ho er og har så langt alltid vært frisk. Ho er venner med alle - uansett hvor mange bein de har :) Når vi går fra henne om morgenen, så er ho glad for å komme inn på rommet sitt. Når vi kommer hjem fra jobb om ettermiddagen er ho enda gladere :). Zelante blir brukt til å gjøre redde barn tryggere på hunder og ho blir brukt til å lære andre hunder å svømme. Jeg har ikke ord som uttrykker godt nok hvor høyt jeg elsker Zelante - ho er gullet mitt - bokstavelig talt!

1 kommentar:

injosa sa...

Hipp hurra for Zelante.