Planer ja......

En vannhund tar kveldsstellet etter en slitsom dag.....

I går når jeg våknet (selvsagt av ei ilter vekkerklokke) kjente jeg med en gang at dette blir en drittdag..... Siden jeg i tillegg klarte å si til meg selv 99 ganger før jeg stod opp at dette blir en drittdag, ja så ble det også det, hodepine og ondt i ryggen hørte selvsagt med! Dermed gikk det såsomså med alle treningsplaner, det ble min kjære som måtte gå turen mens jeg lå på sofaen og funderte. Tenk så deilig om jeg hadde hatt en hund som ville ta over som "sjefen" i familien. Som hver morgen hadde stått opp for å gå på jobb, mens jeg kunne ligge i senga og se på stresset. Rett før hunden skulle gå på jobb, kunne jeg ha fått tatt en kjapp dotur. Så, mens hunden hastet av sted til jobb, så kunne jeg bare ha gått og lagt meg igjen. Siden hunden hadde vært godt oppdratt, hadde jeg selvsagt fått noe godt i en leke før hunden gikk på jobben. Når hunden så kom hjem, etter å ha vært på jobb en hel dag og slitt, så skulle jeg stå klar og hilsen den velkommen. Hunden ble selvsagt så glad for å se meg at den lot meg leke mye, få litt kos, masse godbiter og mat (og kanskje litt god vin?)..... Ahhhhh, i mitt neste liv.......!

I dag var formen bedre, bare to dager, så reiser vi til Bergen! Gleder meg veldig, akkurat nå så har jeg klart å gjemme tanken på prestasjonene våre laaaangt bak i nakken..... Selv om det ikke ble trening i går, har jeg holdt meg til planen i dag. Bare tur i skogen og leke. Det kan umulig være jeg som har vært redd for at Zelante er for rolig? Det må ha vært i drøm.... I dag HAR ho energi! JIPPI!

Jeg har vært i frysen og funnet godsaker til helga. Biff, lever, kylling og pølse, håper inderlig at det blir variasjon nok og at ho ikke begynner å spytte ut midt i treningsøktene! Har tenkt å ta med diverse leker også, men de er usikkre.... Det eneste jeg kan være sikker på fungerer som belønning er mine brukte underbukser, men der går grensa! (Selv om Erna veldig gjerne ville ha sett det....). I stedet har jeg funnet noen sokker ho kan få, dersom jeg går med de i værneskoene en dag, så må de vel lukte delikat for en liten valp, eller?

Hvorfor i allverden står ho fremfor kjøkkenbenken og piper og bjeffer dersom vi har rester der, når ho ikke vil ha de når ho får de? Men, når ho kan stjele de..... Da er de gode da. Irritert jeg nei? Grubler litt på om jeg skal forsøke med hvitløk, det er ho vill etter. Mange oppskrifter på "hundegodbiter" inneholder hvitløk. Men, jeg er skeptisk siden jeg har lest at det er gift for hunder. Jeg er ikke så desperat at jeg forgifter hunden min for at hun skal prestere fremfor andre. Samtidig har jeg vanskelig for å tro at de kan anbefale det som godbit om det virkelig er giftig. Må huske å sjekke i helga om det er noen som virkelig vet, ikke bare tror....

3 kommentarer:

Kari Anne sa...

http://www.peteducation.com/article.cfm?cls=2&cat=1939&articleid=2414

Der kan du lese hvordan løk og hvitløk er for hunder. :-)

I morgen drar vi! Juhu!!

Men det ser ut til å bli samme drittværet oppover denne helga som forrige kurshelg..
Og de har fremdeles ikke lagt ut kurskompendiumet til helga... Jaja..

Gled deg til om et par år når du kan bla tilbake i bloggen og lese om alle frustrasjonene dine i denne tiden... mens du smiler rørt ned til Zelante som ligger ved dine føtter og er Perfekt. :-)

Britt og Zelante sa...

Takk for artikkelen Kari Anne, den sa omtrent det jeg visste.Det blir ikke hvitløkgodiser på denne jenta!

Jeg gleder meg til det ja.... Fikk stamtavla til Zelante i dag, der oppdagde jeg at mora har HD grad C.... Jeg måtte avlive første Schæferen min 3 år gammel pga sterk grad HD og mye forkalkninger. Så kan du lure på hva jeg har tenkt på i dag :-). Er så sikker på at jeg spurte om helsa til foreldrene, men var vel så opptatt av psyka at jeg har missa på resten... Besteforeldrene er bra og Zelante har bare så vidt fått lov til å begynne å gå ned trapper, og da bare trapper med teppe i. Det går vel bra.

Snakkes i helga, kjør forsiktig, gleder meg sykt!

Kari Anne sa...

Haha!! Du er helt lik meg! Bekymrer jeg meg ikke for den ene tingen, så kan du vedde på at jeg bekymrer meg for den andre. :-)

Ayla har grad C HD, og eg merker ingenting. Joey har middels, og fekk implantert gullkorn i hoftene gjennom eit forskningsprosjekt på Veterinærhøgskolen i Oslo, og Tinka, den forrige rottweileren hadde veldig sterk grad. Det gjekk, det også. :-)

Tenker det går bra med Zelante, jeg, men du kmomer ikke til å få fred for tankene før hun har blitt gammel nok for røntging. Men sånn er det nå en gang å ha hund. :-)