Ferietid:-)

Nå har vi hatt ei og ei halv uke deilig ferie, vi koser oss på båten og i Selje, været er fantastisk!

Zelante har lært seg å svømme, dvs vi må ha veldig dypt vann for at ho skal svømme. Så lenge vannet bare rekker meg til brystet, eller under, så har ho utviklet en egen "vanntråing" -teknikk. Da går ho på bakbeina og plasker med frembeina slik at ho holder hodet over vann. Når ho kommer så dypt at ho ikke klarer å holde hodet over vann, da først legger ho på svøm....

I ferien har jeg oppdaget to ting ho ikke er miljøtrent på, det ene er pinnsvin som stikker henne på nesa og freser, det andre er fulle fremmede menn... Begge deler rygger ho for. Ho går ikke bort til fremmede fulle menn, selv om de setter seg på huk og prøver å lokke henne bort. Egentlig synes jeg det er greit. Eneste måten ho viser at ho ikke liker de på er at ho ikke vil gå bort til de, det synes jeg ho skal få lov til. (Jeg vil ikke gå bort til de heller...)

Zelante er blitt en habil skipshund, ho har lært seg å gå både ned og opp trappa mellom cockpit og salong. Ned var lettere å få til enn opp, men en gang jeg forlot båten uten at ho fikk være med, lærte ho seg å gå opp også.

Det har vært ei stor utvikling på Zelante i det siste, ho er mer giret på godbiter en før. Ho har begynt å stjele som en ravn, til og med mat som jeg holder på å spise.... Det må jeg gripe fatt i , selv om det er morsomt nå, så vil det fort bli til kjempe irritasjon når ho blir eldre. Men, fremdeles er det litt som før, det er stjelinga som er gøy, det er slett ikke sikkert at ho spiser det ho har tatt...Ho er også mye mer giret på leik enn tidligere. Spesielt er ho blitt glad i en kong. Kongen jobber jeg mye med for å få den høyt opp på belønningslista hennes. Vi har mest lekt og kost oss i ferien, det tror jeg vi har hatt godt av begge to. Jeg synes at jeg ser stor positiv utvikling på henne mht lek og treningsglede. Vi har fortsatt lenge igjen av ferien og skal kose oss mye, dervar blir blogg oppdateringen såsomså i ei periode:-)

2 kommentarer:

Simen sa...

Godt å høre at det er fremgang! :)

kari anne sa...

Fulle menn er det uansett lurest å holde seg unna, enig med deg der!

Og definitivt enig med å ta tak i matstjeling fra spisende mennesker! Hahah, jeg syns jeg ser henne!! Kule hunden!!

Kjekt å høre fra denne kanten igjen! :-)

Kos dere i sommerferien, det blir tidsnok nok å gjøre ;-)