Kurs med Fanny og Thommas

Så er de første to dagene på kurset overstått, og vel overlevd:-). Det var kjempegøy. I begynnelsen av denne uka, var jeg kommet dit at jeg egentlig mer grudde meg enn gledde meg. Jeg angret på hele påmeldingen. Mest fordi jeg har det kjempetravelt og ikke følte at jeg hadde overskudd, men også fordi jeg tenkte at - her kommer vi til å dumme oss ut", men overskuddet kom - og vi dummet oss ikke ut.

Første dag startet med teori, selv om det meste var kjent - så ble det presentert i en ny vri og dermed likevel lærerikt og interessant. Etter første økt med teori, hadde vi ei hinderløype for trenerne - oss. Der var det våre ferdigheter som klikkertrenere som ble testet ut - både gøy og til ettertanke! Først på slutten av dagen kom hundene ut av bilen, da ble det burleken. Her slet vi litt. For det første hadde Zelante lagt i buret i over ett døgn, for det andre hadde vi lånt bort det vanlige buret til Zelante til Gullet - en Rottweiler - slik at Zelante hadde valpeburet sitt og det ble litt - hund i sardinboksopplegg. Zelante hadde derfor absolutt ikke lyst til å leke burleken og krøke seg inni det trange buret. Men, alle hadde forståelse for det. På slutten av økten fikk Zelante låne buret til Pi og da gikk det bedre og før dagen var slutt gikk ho frivillig inn i buret.

Etter første kursdag bar det rett til dyrlegen for vaksinering og helsesjekk. Vi var på Stend - og de var like flinke som da vi bodde i Bergen og brukte de fast. Zelante fikk masse skryt og var kjempegrei hele tiden. Ho er frisk som en fisk:-). Vi hadde avtalt å gå ut og spise med Fanny og Thommas, siden Zelante hadde lagt i bilen hele dagen, fikk jeg en venninne og hennes sønn til å være "barnevakt". Både de og Zelante koste seg med lang tur og kos hjemme etterpå. Vi var på Escalon og spiste Tapas.

Torsdagen var det mindre teori og betydelig mer trening. Nå hadde vi fått lånt bur av Espen, så burleken gikk mye lettere. Denne dagen var det shaping vi skulle trene på og før vi gikk ut, fikk vi endel av leksa. Shape 10 triks der hunden skal vise kroppsbeherskelse.... Vi startet med rygging - det gikk fint. Så skulle Zelante løfte høyre fremfot og legge den over øynene. Det gikk også fint, vi kom så langt at ho løftet foten høyt opp. Så startet vi med å trene forberedende øvelser til apport -håndtarget og at hunden skulle plukke opp en ting og holde den fast.

Når vi trente så hadde vi tre minutter på oss før vi byttet hund. Alle treningsøktene startet vi med lek, så var det fem godbiter, lek, fem godbiter osv... Zelante er for tiden mye mer tent på godbitene enn lek. Men jeg fikk henne til å leke endel, det er jeg fornøyd med.

Torsdagen trente vi sammen med Espen og Kjerstin. På begynnelsen av dagen, syntes Zelante at Espen var helt OK og brydde seg ikke om han i det hele tatt. Etterhvert som hun begynte å bli trett - så syntes hun han ble skumlere og skumlere. Det varganske vittig å se på. Jeg tror ikke at redselen stikker så dypt hos henne.

Nå er vi kommet hjem og har fått ett skikkelig spark bak mht treningen. Leksen til neste gang er;
Shape frem ti triks som utvikler hundens kroppskontroll
Hot-target
Burleken
Fri-kommando

Jeg har ikke bestemt meg for alle triksene enda, men har tenkt å starte med disse;
- høyre fremfot løftes over øynene mens hun står
- utvikle ryggingen (må bruke det hun kan slik at jeg rekker alt...)
- bukke
- stå på bakbeina

Så må jeg tenke litt på de andre triksene, noen ideer? Det viktige er at de skal utvikle hundens kroppskontroll...

I dag har vi startet med friøvelsen. Vi har også trent litt på fremfoten over øynene ( det skal bli til "flau"). Zelante er så treningsvillig for tiden at det er en fryd. Jeg er veldig nøye på å trene mindre enn ho vil i håp om at jeg ikke skal drepe treningsgleden hennes.

3 kommentarer:

Kari Anne sa...

Oy, dette virker kjekt! :-) Så herlig at du følte du fikk noe ut av det, og at det gikk så mye bedre enn fryktet! :-)

Triks for kroppskontroll kan jo være f.eks den som Kari-Anne holder på med for tiden.. å rygge rundt deg, eller putte snuten på låret, hoftetarget, bukke med hodet mellom frambeina, putte frambeina oppi dine sko og subbe beina framover (eller bakbeina), rulle rundt, ake seg framover med bakbeina strakt ut bak seg, o.s.v. Her er det jo bare fantasien som setter grenser :-)

Gleder meg til å lese fortsettelsen på dette kurset :-)
Og nå er det bare en uke til vi sees!! Juhu!! :-)

Britt og Zelante sa...

Gleder meg til neste uke:-)

Har lyst til å finne på noe nytt... Noe som ingen har skrevet om før, men jeg er vel ikke så oppfinnsom...

Simen sa...

Hei! Takk for kommentar.

Hvis du ser helt nederst på siden min, står det "Sitemeter". Hvis du går inn der og registrerer deg kan du finne ut masse om trafikken på bloggen din! :)