Zelante forteller om dagens happening.....

”Når de to som eier meg står opp uten at klokka har pratet om morgenen, da vet jeg at det er helg og vi skal gjøre noe morsomt. Det varte ikke lenge etter at de hadde stått opp før de gikk for å ta på seg fjellklærne – DA er jeg sikker på at noe gøy er på gang! Det bar rett i bilen og til min store glede kjørte vi til det nye hyttefeltet på Seljestad – der får jeg løpe helt fritt! Jeg kan løpe og løpe og bare kose meg. Det er SÅ deilig å få strekt skikkelig ut. Når jeg er ferdig med løpingen, kan jeg snuse så lenge jeg vil – akkurat der jeg vil…..

I dag fant jeg en skikkelig fin plass kan dere tro. De jeg bor hos, kunne bare se halen min der jeg sto med hele snuten ned i all den gode ”lukten” trodde de… Jeg ble stående der så lenge, at til slutt kom Britt tilbake for å se etter meg. Da forstod jeg at det var rett før de forsvant fra meg - så jeg bestemte meg for å følge etter. Når jeg kom bort til Britt luktet hun på meg for å sjekke om jeg hadde spiste bæsj – men,, det hadde jeg vel ikke? Tenk at hun kunne tro det om meg….

På turen videre oppførte jeg meg så fint, kan dere tro! Snudde på fem-øringen når Britt ropte, gikk fint fot når vi møtte folk og koste meg skikkelig i gjørma. De skulle bare visst hva jeg gikk og tenkte på og gledde meg til….

Når vi endelig snudde hjem og var kommet nesten ned til god-lukte-plassen min – klarte jeg ikke vente lenger – men la på sprang det forteste jeg kunne. Og – vet dere hva – det var like deilig der nå også. Nå ble dessverre Britt nysgjerrig og kom for å se hva jeg holdt på med – hun ødela hele gleden min! Jeg spiste raspeballer – de var så utrolig gode. Jeg klarte til og med å svelge noen hele mens Britt prøvde å få tak i meg! Britt kalte menneskene som hadde lagt maten ut til meg for griser – jeg synes de var kjempesnille! Det var så godt! Men, kan dere forstå? Etterpå lo Britt og Ivar av meg fordi jeg bare spiste raspeballene, kjøttet, pølsene og baconet som var der rørte jeg ikke…. Hva er det som er så morosomt med det? Jeg spiser det jeg liker best – og det var raspeballer.

I ettermiddag har jeg vært fryktelig tørst – lurer på om det er nok vann i springen. Jeg har sovet en skikkelig god middagslur. Britt synes det lukter litt vondt av og til – og bekymrer seg for om hun får sove i natt eller om hun går tur med meg. Er det noe å bekymre seg for da? Ho kan jo bare sove litt på dagen, slik som jeg gjør! Jeg er litt fornærmet fordi jeg ikke fikk koteletten som var igjen etter at de spiste middag i dag – og maten min – den orker jeg ikke å tenke på å spise i det hele tatt. Kan du tenke deg noe så kjedelig som tørre knotter i stedet for raspeball? Jeg vet hva jeg ville spist hver dag!! I natt kommer jeg til å drømme om raspeballer…..”

2 kommentarer:

Ruth sa...

Du må nok gå over til raspeballer, og "glemm" det vanlige foret. Er igrunn enig med Zelante,(tørt for er det noe godt da?)

Kari Anne sa...

He he .. Herlig! :-)