Blind vold

I gårkveld var vi ute på tur i Langeskogen, nærområdet til der vi bor nå for tida. I Langeskogen er det ett stort jorde der de fleste slipper hundene sine løs slik at de får løpt og kost seg. Så langt har alle hundene vi har møtt vært snille og godt sosialiserte.
Denne gangen var det to hunder som vi kjente fra før der. En Engelsk Springer Spaniel hanhund på litt over ett og og ei voksen Terrier tispe. Begge var løs og jeg slapp Zelante og alle tre løp og koste seg. Eneste knuffinga var når Springeren ville ri på Zelante - da sa ho i fra om at nok er nok.
Etter ei stund kom det ei med en liten hund som var i band og ett lite barn. Vi tok derfor inn våre hunder, slik at det ikke skulle bli noe tull. Mens vi stod der og pratet kom det ett par med en Schæfer. Dama sa at vi bare måtte slippe våre hunder, det var ingen problem for Schæferen.
Vi slapp hundene og Zelante og de to andre løp og lekte mens Schæferen stod og såg på. Plutselig sprang Schæferen rett mot Zelante og rett på henne. Zelante havnet på rygg og klarte ikke å komme seg løs. Schæferen stod over henne med munnen over strupen på Z. Zelante peip og Schæferen knurret.
Eierne av Schæferen stod bare og såg på. Jeg og en av de andre fikk tatt Schæferen i halsbandet og vekk fra Zelante (tenkte ikke så mye der og da). Zelante flyttet inn mellom beina mine resten av tida vi stod der.... Jeg kunne ikke finne noen skader på henne, men var redd for de skjulte skadene.
Eierne av hanhunden prøvde å kalle han inn, men han ville ikke komme. Han var bare intressert i Schæferen. Plutselig stiller Schæferen seg klar, løfter halen til side og har tydelig tenkt å slippe til hanhunden. Eieren av hanhunden løp frem og fikk tak i han før noe skjedde. Da sier eieren av Schæferen - bare la han slippe til, det er helt i orden om det blir valper...... Heldigvis var eieren av hanhunden mer fornuftig, tror han ble like sint som meg..... Og sa fra at hunden hans ikke skulle parres med "hvem som helst", i tillegg var han så ung at de ikke visste om han var fri for HD engang.
Jeg har hatt schæfer i mange år og vet at de kan være noen av de beste hundene som finnes. Men, det hjelper ikke med gode utgangspunkt når eierne "ikke er helt gode"! De skulle aldri hatt lov til å ha hund.
I går og i formiddag har Zelante vært veldig rolig og kontaktsøkende. Men, jeg tror det har gått over med skrekken. På turen i dag møtte vi andre hunder og ho viste ingen tegn til å være redde for de. Heldigvis kjenner jeg noen skikkelig kjekke Schæfere - så vi får avtale møte med de, og la Zelante få leke med noen ordentlige Schæfere slik at ho ikke blir "rasistisk".

3 kommentarer:

injosa sa...

Godt det gjekk bra, einig i at det er nokon som ikkje burde få lov å ha eit levande dyr.

Ruth sa...

Oy, jammen godt du var i nærheten. Tror nok Zelante må snart komme til "bestemor" så vi får dele en skive med leverpostei på. ha en fin dag. klem mamma.

Anonym sa...

Er vel ikke så veldig unormalt at en hund legger seg på ryggen og at den andre står overfor den ???? er ivertfall veldig mange som holder på slik der vi er å leker med vår hund uten at noen blir spist opp :)