2011

Totusenogelleve ble et litt spesielt år for Zelante. Året startet med å pakke ned alt vi eigde, selge huset i Odda og flytte til Kråkenes i Bergen.

På Kråkenes leigde vi leilighet, vi var veldig spente til hvordan det ville gå når Zelante skulle bo i et hus der det bodde andre mennesker som ho ikke hadde daglig kontakt med, men det syntes ho bare var stas. Ho stod gjerne og lyttet etter husverten og spesielt kjekt syntes ho det var når husvertene lagde mat som luktet godt. Da stod ho og logret fremfor døra til husverten i håp om å få smake :-)
Langeskogen ble turområdet når vi bodde på Kråkenes og Zelante som elsker å leke med andre hunder stortrivdes på tur. Ho hadde slett ikke lyst til å gå noen andre veier enn til Langeskogen, om ho fikk velge.
Mens vi bodde på Kråkenes fikk førstehundepasseren (Unni) sin egen lille portis og Zelante ble tante. De to fant fort tonen, Embla fikk sin store helt og Zelante fikk en valp ho virkelig kunne kose seg med. De kan ligge på gulvet og leke med hverandre i timesvis. Zelante ser også på det som sin oppgave å hjelpe Unni med oppdragelsen av Embla. De kan også ligge og kose seg med hvert sitt griseøre :-)
I løpet av våren kjøpte vi hus på Lysekloster og for andre gang på et halvt år flyttet vi. Denne gangen hadde vi bare mulighet til å være hjemme noen få dager med Zelante før ho skulle være alene i det nye huset mens vi gikk på jobb. Igjen var det ingen problem og heldigvis for det!!! Vi fikk naboen til å gå "lyttevakt" og det kunne ikke høres en lyd fra Zelante mens vi var borte. I huset har Zelante sitt eget rom der ho er mens vi er på jobb om dagene. Der har ho radio, sofa og masse gode puter å ligge på. Om morgenen når vi skal gå får ho kong med leverpostei, og jeg pleier å gjemme noen godbiter som ho må bruke litt tid på å lete etter. Når vi gjør oss klare til å gå på jobb, står Zelante utenfor døra til rommet sitt og logrer og venter på å få komme inn. Når vi kommer hjem fra jobb, ligger ho i sofaen og koser seg.
Noen uker etter vi hadde flyttet reiste vi på den vanlige seilferien vår. Det ble en vår fornøyelse og enkelte ganger ble ikke Zelante skikkelig tørr i løpet av natta, selv om vi hadde varmen på hele natta. Regnklær var obligatorisk for både to og firbeinte.
Ene dagen begynte det å lyne og tordne skikkelig rett over oss - ikke noe gøy når vi er ute i åpent lende og masta på seilbåten er det høyeste punktet.... Den som tok det hele med stor ro var Zelante :-)
Vel hjemme fra ferien startet vi oppussingen i huset. Skulle bare gjøre litt, men det ble vesentlig mer. Opp i det hele fikk vi vannlekkasje, noe som gjorde at det ble enda mer oppussing. Zelante har vært med og hjulpet hele veien. Ho var flink til å finne de største hauene med støv, skitt og gamle tapetrester som ho kunne legge seg i. Ho var også veldig glad for å "hjelpe" til med maling og tapetisering.
Til slutt var pelsen så full av både tapetlim og maling at ho måtte klippes helt ned - med saks!
Oppussingen ble ferdig rett før jul, det siste vi gjorde var å installere alarm med brannvarsling som går direkte til brannvesenet. Det er noe jeg har ønsket meg lenge. Nå har brannvesen og vekter nøkkel til huset og om alarmen går mens vi er borte, så har de fått beskjed om at det viktigste å redde er Zelante. Jeg synes det er utrolig godt å vite at om noe skulle skje mens vi er borte, så er sannsynligheten for at vi skal redde Zelante mye større enn den var tidligere. Det er en bekymring mindre mens vi er på jobb :-)
På Lysekloster stortrives Zelante. Her bor det mange hunder som ho kan leke med og løpe løs sammen med. Naboen har "bestisene" Opus og Musti og de leker ho med nesten hver dag. Det er mange flotte turstier her og ho får løpe løs nesten daglig.
Musti på si side, syntes det var stor stas å få ei tispe med løpetid inn i nabohuset og holdt vakt på verandaen i tilfelle andre friere skulle nærme seg:-)
Det har ikke vært mye tid til annet enn oppussing og flytting i løpet av 2011. Zelante har ikke vært på kurs, og det har vært lite trening.
2012 har vi tenkt skal bli annerledes. Vi har alt meldt oss på første kurs. Vi er en gjeng med portiseiere og en BC som har leigd Fjellangerhallen første helga i Januar, i tillegg har vi leigd instruktør og skal ha freestylekurs. Det gleder vi oss veldig til. Jeg er litt spent på hvordan det skal gå. Siste året så har Zelante alltid fått leke fritt når vi har vært sammen med andre hunder. Nå skal ho ikke få lov til å leke, men istedet trene med meg :-) Jeg har alt begynt å lage gode godbiter, så jeg satser på det skal gå bra. Viss ikke, så er det å trene med andre ei trening i seg selv det også :-)
Vi ønsker alle leserne av bloggen vår GODT NYTT ÅR og lover at det skal bli mer blogging i tida som kommer :-)

Ingen kommentarer: