Valpekasse

Det er ikke lenge til fødsel nå, ukene går utrolig fort. Forberedelsene til fødselen har startet for fullt. Det er mye som må ordnes - og handles....

Zelante må ha en plass der ho kan føde (om ho vil) og vi må ha en trygg plass for valpene de første ukene. Mannen har tatt ansvar og valpekassa som har vært på tegnebrettet i flere år er nå produsert. Den ble like fin som 3D tegningene av den var :-)

"Pinnene" inni kassa er for at vi ikke skal risikere at Zelante legger seg på valpene den første tida når de er bittesmå. I bunnen av kassa er det "lister", de er laget slik at de festes i hverandre  uten spiker eller noen annen form for skumle ting. Listene skal brukes til å feste byggeplast i bunnen av kassa. Ved å fjerne listene, kan jeg enkelt ta ut og bytte byggeplasten ved behov.
Åpningen i fronten kan jeg regulere høyden på, fra helt åpen til helt lukket. Det er ingen skarpe kanter der, verken inni eller utenpå.
Valpekassa kan enkelt demonteres etter bruk, slik at vi kan stable den på loftet eller andre plasser i påvente av evt neste kull. Både Zelante og jeg er godt fornøyde med mannen sin innsats!!!

Når fødselen nærmer seg, flytter Zelante og jeg ned på rommet hennes. Der skal vi kose oss mens vi venter på at det spennende skal skje.

Jeg er ikke helt ferdig med alt som trengs til fødselen, men regner med at det meste skal være klart i løpet av neste helg. Noe av det første som må på plass er innhold til valpekassa....

De to første ukene skal valpene ha mye ro, derfor blir det værende på rommet til Zelante i den perioden. Etter at de to ukene er over flytter alle sammen opp på stua vår. :-)

Til slutt må jeg bare ta med et lite bilde av den gravide som nyter liver :-)

3 kommentarer:

Shira, Victor og Therese sa...

Kjempefin valpekasse! Godt jobba av mannen;) Tar du valpepermisjon frå jobben?

injosa sa...

Så flott kasse, skjønar at her er alt planlagt til siste detalj, lykke til.

Ruth sa...

Det var litt av en kasse, men så er jo ikke Ivar akkurat kjent for å gjøre noe "halveis" heller da. Den var fin, sikker Zelante og de små kommer til å kose seg i den. Klem.