6 Uker

Magen til Zelante vokser og er blitt stor, ho har litt for mye pels på magen til å få skikkelig gode "magebilder" det må vel bli klipping en av dagene tenker jeg...... Omkretsen har økt med 10 cm!
Ho er i fin form men har hatt dårlig matlyst. Ho får spesialbehandling og valpefor på boks fra dyrlegen smaker tydeligvis ganske godt. I tillegg er pannekaker en skikkelig "høydare". Når turvenninne har med seg pannekaker på tur, kan jeg egentlig bare gå hjem og sette meg og vente. Da har Zelante rett og slett glemt at jeg finnes.... Og møter vi pannekakevenninnen uten pannekaker, så gjør Zelante sitt beste for å fortelle henne at det ikke er akspetabelt. Ingen erstatning er god nok...

De siste dagene har matlysten kommet tilbake og nå spiser ho heldigvis normalt. Håper det holder lenge!

På samme måte som sist gang, elsker ho å bli kost på magen. Mye mer enn til vanlig. Men, det gjør jo ingenting, å kose en stor mage med mange valper inni er bare koselig også har jo både Zelante, valpene og jeg veldig godt av det. I følge boka "Valpesosialisering" av Gry Løberg er det gjort endel forsøk som viser at fysisk kontakt med tispa under drektigheten er positivt (ikke at Zelante mangler det ellers heller men.....) Både tispa og den som klapper, produserer hormoner som oxytocin, prolaktin, dopamin og endorfin når de klapper og koser. Valpenes evne til å føle er utviklet før fødsel og noen mener at valpene kan føle at tispa strykes på magen og på grunn av det tåler de valpene bedre å bli handtert etter fødsel enn de som ikke har fått kos i mors mage.
Tida til valpene skal komme nærmer seg med stormskritt. Til helga tenker jeg at vi får finne frem valpekassen og alt valpeutstyret slik at vi får sjekket at alt er på plass og klart.

Vi har vært så heldige å få nye heklede merkeband fra AM - datteren til jordmora vi hadde med oss sist. Både AM og søsteren N gleder seg veldig til valpene skal komme og de skal være med å hjelpe til. Det er kjekt å ha barn og ungdommer som synes det er kjempegøy med hunder og som mer enn gjerne vil være med og hjelpe til.

Ingen kommentarer: